Produkcja własna

Działalność produkcyjna Spółdzielni w nowym obiekcie przy ul. Bogusławskiego 34 prowadzona jest od 1998r. Asortyment wyrobów piekarskich oferowanych do sprzedaży jest bardzo szeroki. Na produkcję tę składa się ok. 50 asortymentów, w tym 21 rodzajów chleba, wysoko cenionego przez ostrołęczan. Staramy się ciągle udoskonalać nasze produkcyjne technologie.

Każdego dnia, również w niedzielę i święta (poza ustawowo wolnymi dniami od pracy) wypiekane jest pieczywo, które cieszy się w Ostrołęce dużym uznaniem ze względu na jego niepowtarzalne walory zdrowotne i smakowe, osiągane dzięki oryginalnej technologii opartej na naturalnej fermentacji (opracowanej przez Panią prof. dr hab. Magdalenę Włodarczyk – Kierczyńską). 
   
Dużym osiągnięciem piekarni jest produkcja żurku spożywczego, chętnie nabywanego przez klientów z uwagi na jego walory smakowe, jakościowe i odżywcze -
przy stosunkowo niskiej cenie zakupu.

Wszystkim kupującym nasze produkty dziękujemy i zapewniamy, że będziemy dokładać starań, aby nasze pieczywo było jeszcze zdrowsze i jeszcze smaczniejsze. Polecamy produkty piekarni „Społem” PSS.